2015. június 12., péntek

Zarándoklat Assisibe II

     Hétfőn, április 27-én az Angyalos Boldogasszony vagyis a Porciunkula kápolnát kerestük fel a föléje épített hatalmas bazilikában. Egyike azon kápolnáknak, amelyeket Szent Ferenc felújított, és a rend élete innen indult ki. Ugyanakkor Szent Ferenc itt a kápolna közelében költözött az örök hazába. Kértük az Úr áldását, kedves Szentje közbenjárására, hogy közösségünk az Úr tetszése szerint tudjon működni, az Ő akaratát tudjuk teljesíteni. 



      Itt a Porciunkula mellett a Könnyező Ferenc kápolnában vehettünk részt szentmisén, amelyet Asztrik atya celebrált. Szavaival Szent Ferenc példája alapján a közösségi életre, a testvéri életre, a megbocsátásra hívta fel figyelmünket.


     Délután a San Damiano-i kápolnához mentünk el. Ez az a kápolna, ahol Szent Ferenc meghallotta az Úr üzenetét: "Menj, építsd újjá egyházamat!" Kértük a Jó Isten kegyelmét, hogy mindig nyitott szívvel, készségesen tudjunk felelni hívására, és teljesíteni tudjuk akaratát. 


   Kedden, április 28-án a Szent Ferenc bazilikát látogattuk meg, a bazilika mellett egy kápolnában volt lehetőségünk szentmisén részt venni, majd egy magyar minorita testvér, Hunor testvér, részletesen bemutatta a bazilikát. Nagy lelki élmény volt mindannyiunk számára Szent Ferenc sírjánál lenni, kértük, hogy a ferences lelkiség, egyszerűség ivódjon mélyen a szívünkbe. Délután a Szent Klára bazilikát kerestük fel, kérve az Ő közbenjárását életünkre, az egész közösségünkre, az otthon maradottakra, és mindazokra kik várják, kérik imáinkat.